Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/wp-visitors-widget/modules/hooks.php on line 13
UPIS PRVAKA ZA ŠKOLSKU 2017/2018 GODINU (VIDEO) - O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar
  • facebook
  • instagram

UPIS PRVAKA ZA ŠKOLSKU 2017/2018 GODINU (VIDEO)

UPIS PRVAKA ZA ŠKOLSKU 2017/2018. GODINU

 

 

         

Roditelji su dužni da upišu svoju decu u osnovnu školu ukoliko ona imaju najmanje šest i po i najviše sedam i po godina, na početku školske godine.

Školsku 2017/2018 godinu upisuju učenici rođeni u periodu od 01.03.2010. do 28.02.2011. godine.

              Upisna procedura obavlja se u skladu sa svim zakonima Republike Srbije koji obuhvataju ovaj proces.

 

Koja škola se upisuje?

 

                     Odabir škole vrši se u zavisnosti od teritorije koju obuhvata područje škole. Svaka osnovna škola dužna je da upiše sve buduće prvake sa područja koje joj je dodeljeno. Postoji mogućnost da škola upiše i učenike sa područja nekih drugih škola, ali samo uz zahtev roditelja i ukoliko to dozvoljavaju kapaciteti škole.

Rok za podnošenje zahteva za upis deteta ističe 1. februara kalendarske godine u izabranoj školi kako bi dete od prvog septembra pohađalo prvi razred.

 

 

Kada se vrši upis dece u osnovnu školu?

 

Tačan datum upisa prvaka nije utvrđen nijednim propisom ili zakonom, ali je period od 1. aprila, pa do kraja maja, namenjen upisu budućih prvaka u osnovne škole.

 

Sistematski pregled

 

Sistematski pregled dece pred upis u prvi razred osnovne škole obavlja se kod pedijatra koji na osnovnu pregleda drugih specijalista određuje procenu zdravstvenog stanja deteta. Nakon pregleda pedijatar izdaje potvrdu koja se prilaže prilikom upisa deteta u osnovnu školu.

 

Dokumenta potrebna za upis dece u prvi razred

  1. Izvod iz matične knjige rođenih
  2. Uverenje o pohađanju predškolskog programa
  3. Dokaz o lekarskom pregledu deteta

Izvod iz matične knjige rođenih (krštenica) – važi neograničeno. Izvod se može dobiti u mesnoj zajednici/opštini na čijoj teritoriji roditelj dece ima prebivalište, a u pojedinim opštinama moguće je i naručiti izvod telefonom ili putem internet sajta. Prilikom vađenja izvoda iz matične knjige rođenih, roditelji bi trebalo da ponesu ličnu kartu kao dokument identifikacije. Za upis dece u školu ne plaća se uzimanje izvoda.

Uverenje o pohađanju predškolskog programa – izdaje predškolska ustanova koju je dete pohađalo.

Dokaz o lekarskom pregledu deteta – daje pedijatar nakon završenog celokupnog lekarskog pregleda.

Pored lekarskog pregleda, dete mora da prođe i testiranje koje za cilj ima procenu zrelosti za pohađanje prvog razreda osnovne škole, od strane školskog pshjiloga.

              U našoj osnovnoj školi 27. i 28. februara 2017. godine poslato je ukupno 107 poziva za sistematski pregled dece, budućih prvaka u školskoj 2017/2018. godini.

             Upis budućih prvaka u našoj školi počinje u ponedeljak 24. aprila 2017. godine u kancelariji pedagoga škole od 13h do 16h. Proveru znanja budućih prvaka vršiće pedagog Remzija Koničanin i logoped Alisa Ličina.

            Svim roditeljima i starateljima budućih prvaka preporučujumo našu školu kao školu sa kvalitetnim i odgovornim nastavnim kadrom i upravom, sa savremenim nastavnim sredstvima i kabinetima, koja konstantno  beleži brojne uspehe na raznim takmičenjima i koja će uskoro dobiti novu savremenu fiskulturnu salu sa svim pratećim rekvizitima. Pogledajte izveštaj RTNP…

 

U Novom Pazaru   04.04.2017.godine

Pedagog škole Remzija Koničanin