Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5
UGLEDNI ČAS IZ MATEMATIKE - REMZO DESTOVIĆ - O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar
  • facebook
  • instagram

UGLEDNI ČAS IZ MATEMATIKE – REMZO DESTOVIĆ

28.10.2019. godine održan je još jedan ugledni čas u nizu, ali ovog puta iz matematike. Nastavna jedninica uglednog časa bila je Pitagorina teorema i primena teoreme, obnavljanje.

Komletan čas je izrađen je u interaktivnoj aplikaciji mindomo (mape uma). Asocijacija je izrađena u online power pointu, dok su sve slagalice koje se odnose za Pitagorinu teoremu izrađene u geogebri. Učenici su imali zadatak da reše obe slagalice. Prva slagalica je veoma laka za slaganje i učenici su je brzo složili. Da bi sližili drugu slagalicu učenici su morali da reše pet zadataka kako bi dobili pet delova slagalice, da bi je na kraju složili.  Posle slagalica korišćen je kviz kahoot kao kratak rezime celog časa.

Domaći zadatak je zakačen na nastavnički blog: www.matematikanainterentu.blogspot.com .

Primenjene su tradicionalne i moderne (digitalne) metode za realizaciju časa, dakle hibridni model.  Na slici ispod se nalazi mapa uma koja je pratila ceo tok časa:

 

 

 

 

 

 

 

Atmosferu sa časa pogledajte u nastavku:

[Best_Wordpress_Gallery id=”77″ gal_title=”Remzo Destović – ugledni čas matematika”]

28.10.2019.

Tekst: Remzo Destović

Tehnička realizacija: Sead Gicić