Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/wp-visitors-widget/modules/hooks.php on line 13
NAŠA ŠKOLA TREĆA NA TAKMIČENJU U ROBOTICI - O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar
  • facebook
  • instagram

NAŠA ŠKOLA TREĆA NA TAKMIČENJU U ROBOTICI

U subotu 24. februara 2018. godine u Beogradu u OŠ ’’Vuk Karadžić’’ u Takovskoj ulici broj 41 održano je fizičko kolo takmičenja ’’Kodigranje’’ u okviru programa ’’Bitka za znanje’’ , učenici su se nadmetali u programiranju robota i učešće je uzelo 34 škole. Pored Beograda istovremeno je održano takmičenje u Nišu i Novom Sadu. Ispred naše škole takmičili su se učenici:

  1. Adem Alijević VII-1
  2. Mehmed Vatić VII-1
  3. Seid Ahmetović VII-2

a mentor je bio nastavnik informatike i računarstva Sead Gicić.

Učenički timovi su imali najviše sat vremena za rešavanje zadatka koji je podrazumevao da robot treba da pređe stazu na tačno određen način a na rezultat je pored preciznosti kretanja robota uticalo i vreme za koje robot pređe stazu, kao i vreme za koje učenici završe zadatak.

U konkurenciji od 34 škole tim naše škole osvojio je fantastično 3. mesto sa maksimalnih 350 poena i prolaznim vremenom od 6,99s i tim je ostvaren plasman na finalno takmičenje koje će se održati u Beogradu u aprilu mesecu ove godine.

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”ROBOTIKA TAKMIČENJE”]

         Ovo je već druga godina da se takmičenje KODigranje sprovodi i to u tri faze: online kolo, fizičko kolo, kao i finale. Po 10 najboljih ekipa koje su u Beogradu, Novom Sadu i Nišu ostvarile najbolji rezultat učestvovaće u velikom finalu koja će se sredinom aprila organizovati u Beogradu, a za najbolje će biti obezbeđene vredne IT nagrade.

Takmičarska liga KODigranje deo je programa Bitka za znanje, koju sprovodi Fond B92 a kroz koju je do sada 431 škola u Srbiji dobila ukupno 2.155 mBot robota dok je obuku za korišćenje robota u nastavi prošlo više od 600 nastavnika.

Tim za sajt škole