• facebook
  • instagram

MINISTAR PROSVETE BRANKO RUŽIĆ POSETIO NAŠU ŠKOLU

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić boravio je 26.10.2021. godine u Novom Pazaru. Tom prilikom sastao se u gradskoj upravi sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcom i njegovim saradnicima zaduženim za obrazovanje, posetio Državni univerzitet koji je obeležavao 15 godina svog postojanja i obišao osnovnu školu ”Jovan Jovanović Zmaj” gde se radi fiskulturna sala.

”Evidentan je napredak na polju ulaganja u obrazovnu infrastrukturu a samim tim i u znanje”-
zaključio je ministar Ružić nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Ministar jepodsetio da je ta investicija najvažnija za budućnost svake zemlje.

„Ministarstvo prosvete podržava razvoj obrazovanja na svim nivoima i država izdvaja značajna sredstva da bi unapredila obrazovnu infrastrukturu i poboljšala uslove na pravičan i ujednačen način, a na
to možete računati i ubuduće“-naglasio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić tokom posete Državnom univerzitetu u Novom Pazaru koji je danas obeležio 15 godina rada.

Ministar Branko Ružić, gradonačelnik Nihat Biševac, pomoćnik Ministra prosvete Elma Elfić Zukorlić,državni sekretari u Ministarstvu i drugi Ministrovi saradnici svi zajedno obišli su osnovnu školu ”Jovan Jovanović Zmaj” gde su uložena značajna sredstva za izgradnju fiskulturne sale. Ministra prosvete, gradonačelnika i saradnike je dočekala direktorica škole Mersija Hamzagić sa rukovodstvom škole.

Nakon razgledanja nove fiskulturne sale Ministar je naglasio da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zajedno sa Evropskom investicionom bankom preko jedinice za upravljanje projektima kao implementacionim partnerom uložila 34 miliona dinara na izgradnji ove fiskulturne sale i sređivanju fasade.

Gradonačelnik Biševac je izjavio da osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj nije imala fiskulturnu salu, da je dobila salu nakon 30 godina i da sada sve gradske škole u Novom Pazaru imaju fiskulturne sale a u narednom periodu će se nastojati da i seoske škole dobiju salu.

Ministar je na kraju istakao da su ovo delići uspešnog mozaika, saradnje i sinergije koja postoji između gradske uprave grada Novog Pazara, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke itehnološkog razvoja i da će mu biti veoma drago da uskoro položi kamen temeljac i za novo obdanište na radost i roditelja i dece.

Prilog RTVNP u vezi posete Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branka Ružića možete pogledati na sledećem linku

link

U Novom Pazaru 26.10.2021. godine

Tehnička realizacija članka i tekst: Sead Gicić