Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5
LABORATORIJSKE VEŽBE IZ FIZIKE KOD NASTAVNICE BELME ŠMRKOVIĆ – O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar

LABORATORIJSKE VEŽBE IZ FIZIKE KOD NASTAVNICE BELME ŠMRKOVIĆ

Nastavnica fizike Belma Šmrković Numanović često na svojim časovima ima praktičan deo. Imala je čas koji je predviđen za laboratorijsku vežbu i to kod 6.rareda- laboratorijska vežba ,,Merenje zapremine čvrstih tela nepravilnog geometrijskog oblika uz pomoć menzure. Učenici vole praktičan deo i uvek se trudi da radi praktičan deo sa njima.

 

Fizika nam pomaže da razumijemo kako funkcioniše svijet oko nas

Deca su po prirodi veoma radoznala i vole da istražuju svijet oko sebe. Još kao bebe su u stanju da testiraju neke od zakona fizike, a da toga nisu ni svjesna.

Izvođenjem eksperimenta deca uče kako se pojave u nauci ispituju, dokazuju i objašnjavaju. Eksperimentisanjem će se deca još u ranom uzrastu zainteresovati za nauku, vežbati da istražuju, postavljaju pitanja i sami, povezujući sve koncepte funkcionisanja prirodnih pojava koje su naučili, doći do novih otkrića i saznanja.

U Novom Pazaru 28.02.2022. godine

Autor teksta: Belma Šmrković, Sead Gicić

Tehnička realizacija: Sead Gicić