Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/wp-visitors-widget/modules/hooks.php on line 13
ДАН ПЛАНИНА ''ПЛАНИНА МОЈЕ УТОЧИШТЕ'' - O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar
  • facebook
  • instagram

ДАН ПЛАНИНА ”ПЛАНИНА МОЈЕ УТОЧИШТЕ”

            Дан планина  „Планина, моје уточиште“

У част „Дана планина“, чланови Еколошког друштва припремили су детаљну и занимљиву презентацију. Кроз слику и причу, уз пригодне и духовите скечеве и квиз знања, упознали су нас са планинама, биљним и животињским светом и осталим богатством које нам оне нуде.

Нису заборавили да нагласе погубност људске неодговорности и бахатости према овим даровима природе и позвали своје вршњаке, а и нас старије, да то мењамо, колико је у нашој моћи.

Планина је  филозофија живота. Планина је живо биће. Она је симбол постојања! Она је оно што човек никада неће моћи да буде. Зато је она ту  као непобедиви бедем природе.

Поводом  обележавања овог дана, ученици су изграђивали паное са карактеристикама наше најближе планине Голије. Панои су постављени у школском холу где су се ученици упознали са географским карактеристикама, климом, флором, фауном, угроженим врстама и историјским, културним и биолошкимзначајем планине Голије.

У Центру за децу и омладину „Дуга“, на конкурсу „Планина, моје уточиште“ награђени су ученици наше школе, ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Пазару:

  • Елиф Џанковић – 2/2
  • Илхана Богућанин – 7/3
  • Хана Бојаџић – 7/1
  • Амра Фетаховић – 8/1

Такође, у категорији еколога награђени су:

  • Омер Дражанин – 5/3
  • Саира Шеховић – 5/2
  • Дина Шеховић – 7/2

Браво, млади еколози!!!

У Новом Пазару,11.12.2021.

Текст: наставница биологије Гордана Белић

Техничка реализација чланка:

Наставник информатике и рачунарства Сеад Гицић