Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/newsletter/includes/module-base.php on line 1222

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wpex_social_widget has a deprecated constructor in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/themes/wpex-tetris/inc/widget-social.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /home/jjzmajnp/public_html/jjzmajnp.edu.rs/wp-content/plugins/wp-visitors-widget/modules/hooks.php on line 13
NOVA FISKULTURNA SALA OŠ ''JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ'' - O.Š. ''J.J.Zmaj'' Novi Pazar
  • facebook
  • instagram

NOVA FISKULTURNA SALA OŠ ”JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ”

U petak 02.09.2022. godine u kod profesora  Besima Ajvazovića održan je prvi čas fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u novoj fiskulturnoj sali OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”.Objekat je lociran u ulici Vuka Karadžića,projektovan je kao fiskulturna sala sa svlačionicama,uz postojeću osnovnu školu u Novom Pazaru,u blizini strogog centra grada na katastarskoj parceli 9992/1 katastarska opština Novi Pazar.Površina parcele je 2.126m2. Bruto površina fiskulturne sale sa svlačionicama je 476 m2.Spratnost objekta je prizemlje.Objekat ima 3 prilaza, jedan sa prednje strane iz ulice Vuka Karadžića,drugi bočni prilaz iz dvorišta školei treći ulaz iz hola škole u prizemlju.Objekat ima i vatrogasni prilaz radi brzih intervencija.Osnovna namena objekta je sport i rekreacija sa obrazovanjem.

Fiskulturna sala sadrži teren za igru i svlačionice. Objekat prema svojoj nameni može da primi najviše 55 lica. Objekat spada u javne zgrade visine 8 do 15m.

Profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Miladin Nedeljković nakon celog polugođa korištenja sale kaže: “Sala je izuzetno funkcionalna, opremljena sa svim potrebnim i najmodernijim spravama i rekvizitima. Sve funkcioniše besprekorno, od grejanja, vode, mokrih čvorova, ventilacije itd. Deca su sva zadovoljna i oduševljena. Salu koriste učenici od petog do osmog razreda, kao i učenici razredne nastave.
Jos jednom se u svoje ime, kao i u ime dece, zahvaljujemo direktorici i upravi škole, sto su nam omogućili odlične uslove za rad i održavanje nastave.”

Profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Suad Mustafić kaže: “OŠ “Jovan Jovanović Zmaj ” ima novu, modernu i multifunkcionalnu fiskulturnu salu. Opremljena je po svim standardima, sa svom pratećom opremom. Unutar objekta postoje prostorije različitih namena, kao i moderna sportska oprema. Nova savremena fiskulturna sala će najvise značiti učenicima, jer će u njoj razvijati fizičke veštine i provesti najlepše školske dane. Ovo je još jedan pokazatelj da naša škola ulaže u obrazovanje i da se poboljšavaju standardi učenja i boravljenja u njoj.”

Profesor Besim Ajvazović kaže: ”Veliko je zadovoljstvo što je što je posle dugo godina čekanja i rada u improvizovanim učionicama,kao i školskom dvorištu, napokon naša škola dobila modernu i savremenu fiskulturnu salu. Zadovoljstvo je još veće jer smo danas očevici osmeha i sreće na licima učenika koji će od sada imati kvalitne uslove za održavanje nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja tokom cele školske godine. Zahvalio bih se svima koji su uspeli da se izbore za ovaj značajan projekat,a najvise direktorki koja se borila da se ovo ostvari.”

Nova fiskulturna sala naše škole, AMRES optički internet, novih 37 laptopova marke LENOVO namenjenih za nastavu, novi Benq projektori montirani po učionicama, nova digitalna učionica sa pokretnim digitalnim ormarom, projektorom i belom tablom,  modernizovani kabinet informatike sa novim laptopovima, projektorom i digitalnim ormarom čine uslove za rad u našoj školi znatno olakšanim, boljim i efikasnijim  u skladu sa najnovijim tehničkim standardima.

Tekst: Sead Gicić i Besim Ajvazović

Tehnička realizacija: Sead Gicić

U Novom Pazaru

23. januara 2023. godine